Gå til innholdet
x

Budsjettvinner i 2025

"Som nasjonal scenekunstinstitusjon er det viktig for oss å sammenliknes med andre nasjonale institusjoner. Hvis ikke forsvinner deler av bildet med tanke på vårt oppdrag."

I 2024 bidro SV til at Teater Manu fikk en økning på 2 millioner i det reviderte budsjettet. Det var ingen selvfølge at denne økningen skulle bli permanent, og det var derfor med stor glede vi kunne konstatere at pengene følger oss videre i vårt arbeid for å skape best mulig teater på tegnspråk.
Samtidig blir vi nå endelig overført fra kapittel 320, post 75, der vi i dag er plassert sammen med programmerende scener, kor, litteraturhus, festivaler og kunstforeninger, til kapittel 323, post 70, «Musikk- og scenekunstinstitusjoner».
Teatersjef Janne Langaas siger; «Som nasjonal scenekunstinstitusjon er det viktig for oss å sammenliknes med andre nasjonale institusjoner. Hvis ikke forsvinner deler av bildet med tanke på vårt oppdrag, vårt tilskuddsnivå og våre felles utfordringer med de øvrige teatrene.»
Dette har vi understreket i alle våre møter med Kulturdepartementet de siste årene. At kulturministeren har anerkjent viktigheten av denne plasseringen i budsjettet, ser vi på som en tydelig anerkjennelse av Teater Manu som en del av det nasjonale institusjonsfeltet.