Gå til innholdet
x

Fortellinger for tegnspråkscenen – Nå er vi i gang!

Før jul søkte Teater Manu og Dramatikkens hus etter tegnspråklige, teaterinteresserte og dyktige skribenter. Målet var å rekruttere tegnspråklige dramatikere som ville skrive for scenen, og som også kunne bidra med nye, døve perspektiver.

Fire deltakere møttes i går, onsdag 28. februar, for å starte arbeidet: Hilde Gjermundrød, Rita Lindanger, Lars Otterstedt og Paal Richard Peterson. De tilbys et faglig dypdykk i dramatikk og dramatiske virkemidler gjennom fem månedlige samlinger, og med personlig oppfølging underveis. Vi håper vi kan bidra til at alle fire får utviklet sin egen skrivestil og sin egen historie. Før St. Hans har vi ambisjon om å presentere fire nye historier skrevet for et tegnspråklig teater.

Vi gleder oss.

Kort om deltakerne:

HILDE GJERMUNDRØD

Hilde Gjermundrød er utdannet psykolog, og har også fullført Forfatterstudiet i Bø samt diverse andre studier i tillegg til psykologutdannelsen. Hun har jobbet som psykolog, og har også etablert en privatpraksis. Nå jobber hun primært som fagleder for Signomodellen. Hilde har skrevet kreativt i mange år, primært for seg selv, og er representert i to publikasjoner: «Støyen i stillheten» og en antologi fra Forfatterstudiet i Bø, «En nødvendig rekke små begivenheter».

RITA LINDANGER

Rita Lindanger er Cand philol i musikk- og teatervitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun har bakgrunn som musiker og aktør i ulike sceneproduksjoner og skriveerfaring fra noveller, roman, essays, artikler,  filmmanus og noe scenedramatikk. Lindanger var prosjektleder for Skrivefabrikken for tunghørte og døve som resulterte i boken «Støyen i stillheten – uhørte noveller».

LARS OTTERSTEDT

Lars Otterstedt arbeider først og fremst innenfor teater som frilans regissør, scenograf, kostymedesigner, skuespiller och språkcoach. Siste oppgave var som kostymedesigner på Teater Manu og Riksteatern Creas samproduksjon «Brødrene Løvehjerte». Han har tidligere hatt regi på «Arven etter Frankenstein» og vært skuespiller i «Peer Gynt» og «Den stundesløse» på Teater Manu.

PAAL RICHARD PETERSON

Paal Richard Peterson jobber som daglig leder for Døves Media. Han har vært både skuespiller («Hjelp, vi får gjester», «Gjengangere», «Manu – et sant eventyr», «Festmeny» og «Den stundesløse») og medforfatter («Revy Banana» og «Manu – et sant eventyr») for Teater Manu tidligere. Fun fact: Paal har sett samtlige forestillinger Teater Manu har satt opp (tror han, i hvert fall!).