Gå til innholdet
x

Ipek mottar Gammleng-prisen

Fond for utøvende kunstnere har valgt å tildele skuespiller Ipek D. Mehlum fra Teater Manu Rolf Gammleng-prisen i kategorien Skuespiller for 2022. Prisbeløpet er kr. 50.000.
Creo, Gramart, Norsk Artistforbund, Nora, FONO, IFPI Norge, Norske Dansekunstnere og Norsk Skuespillerforbund har foreslått kandidater til prisene.

Det er styrets ønske at denne prisen hvert år skal deles ut til utøvende kunstnere som «på en fortjenstfull måte har bidratt til innspilling av grammofonplater eller i sceneopptredener».

Trodde først den var til fel person

Da Ipek fikk beskjed om at hun fikk prisen, trodde hun først at den var sendt til feil person.

«Men jeg fikk bekreftet at det var jeg som fikk prisen. Jeg ble helt overveldet og veldig rørt. At de valgte meg blant alle de dyktige skuespillerne, er en stor anerkjennelse. Samtidig gikk det opp for meg at jeg har jobbet hardt i 25 år, så jeg er takknemlig for å bli tildelt denne utmerkte prisen.»

Ipek D. Mehlum er født i Tyrkia i 1974, og flyttet til Norge i 1989. Hun debuterte som skuespiller på Teater Manu i 1999. Underveis har Ipek utdannet seg ved Nordic Black Theatre. Siden den gang har hun spilt på flere teatre, både nasjonalt og internasjonalt, og er godt kjent i teaterverdenen. Ipek er for tiden ansatt ved Teater Manu. Hun er også den første døve som mottar Rolf Gammleng-prisen.

Teater Manu er Norges nasjonale tegnspråkteater og spiller forestillinger over hele landet. I tillegg til samarbeid med norske teaterinstitusjoner og grupper har Teater Manu et høyt internasjonalt aktivitetsnivå og et stort nettverk. www.teatermanu.no

Teatret har kontorer og en scene på Grünerløkka i Oslo. Vi er en tegnspråklig arbeidsplass med for tiden 12 ansatte, og produserer per idag  ca 2 turnéforestillinger i året. I 2022 har teatret i tillegg startet ungdomskompaniet Manu Ung, som skal produsere forestillinger for og med ungdom, og bidra til å bygge teaterinteresse og kompetanse hos unge tegnspråkbrukere.