Gå til innholdet
x

Kulturtreff 2019

Kulturtreffet er et samarbeid mellom Statped og Teater Manu, og arrangeres tirsdag 7. mai 2019. Kulturtreffet er for hørselshemmede barn fra 1-10. klasse. Temaet for kulturtreffet i år er, som i fjor, teknologi og estetiske fag innen tegnspråklige rammer.

Program

Programmet byr på ulike workshops og en scenefremvisning på et helt nytt sted i «Oslo», Bærum Kulturhus i Sandvika.

Dette året er temaet, som i fjor, teknologi innenfor rammene av estetiske fag og selvfølgelig tegnspråk. Elevene kan delta på ulike aktiviteter og workshops som (med forbehold endringer):

Se hele programmet her:

  • Ansiktsmaling
  • Tegnspråkpoesi/tegnsang
  • Dans
  • VR og AR teknologi m.m.
  • Animasjon
  • Teater-workshop for ungdommer (Teater Manu)
  • Teater-workshop for yngre barn (Teater Manu)
  • Tegne med lys eller fotoworkshop
  • Fortellerstund

På slutten av dagen skal de som har forberedt et innslag på sine skoler få gleden av å vise det frem på en veldig flott og moderne scene. Da vil du som publikum få oppleve en forestilling med innslag av teater, kreativt tegnspråk, dans og film.

Til denne dagen kommer det mange tegnspråklige barne- og ungdomsskole-elever og lærere fra hele landet.

Bli med på forestillingen

På teaterscenen skal det vises kunstneriske innslag fra elever/skoler fra ulike deler av Norge, som vi syr sammen til en hel forestilling.

Dere må melde dere inn som skole/skoleklasse eller du kan som individuell skoleelev melde deg på gjennom din lærer/skole. Vi håper at dere også er supermotivert til å vise et innslag til vår forestilling denne dagen, men dere kan også bare være med å se på. Hvis noen har lyst til å ta med en av sine venner er det også åpent for det. .

Innslaget må gi en visuell opplevelse for de som ser på, enten det skjer gjennom tegn- og kroppsspråk, lyssetting eller andre visuelle virkemidler. Tidligere har Kulturtreffet vist blant annet tegnspråkpoesi, film, dans og drama. Det er bare fantasien som setter grenser for innslagene.

Få nye venner

Kulturtreffet er en flott mulighet for elever fra 1.–10. trinn til å få oppleve og ta del i kulturelle aktiviteter på tegnspråkets premisser. På kulturtreffet møter elevene andre tegnspråkbrukere, og får muligheten til å dele opplevelser og knytte vennskap. Det kommer mange tegnspråklige barne- og ungdoms­skoleelever og lærere fra hele landet.

Spørsmål?

Har du spørsmål kan du ta kontakt med arrangementskomiteen i Statped Sørøst.

Per.oyvind.Rekkedal@statped.no,
Telefon 33 09 91 23, mobil 905 36 197

 

Samarbeidspartner:

Kulturtreffet arrangeres i samarbeid med Teater Manu