Panikk i Kulissene gjennom Zoom!

Se bildene fra prøvesalen i Oslo, hvor vi gjør vårt beste for å gjennomføre prøvene med to av våre skuespillere i Stockholm og én i Finland! Resten av teamet er her i Oslo, hvor vi bruker kamera, webkamera, og Zoom for å lage et system som *nesten* erstatter fysiske prøver i samme prøvesal!

Etter en seig start på 2021 som følge av koronarestriksjoner og påbud om hjemmekontor, er Teater Manu i gang med prøvene på produksjonen Panikk i Kulissene som etter planen skal legge ut på Norge- og Sverigeturné høsten 2021.

 

Regissør Mira Zuckermann forteller: Det er jubileumsår for alle teatrene som er med i samproduksjonen. Da passer det perfekt med et stykke som viser hva slags arbeidsplass teatret er for både regissør, skuespillere og sceneteknikere – ja for hele teaterteamet! Vi er jo helt vanlige mennesker, fulle av følelser, som publikum.

 

Det er totalt ni skuespillere (pluss to stemmeskuespillere) i Panikk i Kulissene, men på grunn av strenge norske innreiserestriksjoner får ikke tre av skuespillerne innreise til Norge. Det har ført til flere utsettelser, men for å klare å gjennomføre turné i høst har teatret startet med digitale leseprøver. Leseprøvene har så langt gått over Zoom, men som alle vet: teater skjer på scenen, og dermed må digitale leseprøver erstattes med fysisk gjennomgang i teatersalen, så snart det lar seg gjøres.

 

Det er en helt ny opplevelse og erfaring å regissere gjennom Zoom, sier Mira. Som regel er ikke slike videochatter veldig døvevennlige, og det blir fort uoversiktlig med så mange skuespillere. Det er jo en del kaos på scenen i Panikk i Kulissene, men her blir det like mye kaos i virkeligheten! Men vi trosser disse utfordringene – denne løsningen er bedre enn ingen leseprøve!

 

Panikk i Kulissene (Noises off) av Michael Frayn, eller Rampfeber på svensk – er en samproduksjon mellom Teater Manu, Riksteatern Crea, Teatteri Totti, og Det Norske Teatret, og skal etter planen legge ut på turné i Norge og Sverige høsten 2021, med besøk til Clin d’Oeil festivalen i Reims i 2022!