Gå til innholdet
x

Skuffelse hos Teater Manu

Det er med store skuffelse vi leser at regjeringen ikke bevilger Teater Manu en reell økonomisk økning i årets statsbudsjett.

Teater Manu har stor planer om å tilby vårt publikum større bredde og mangfold i programmet. Flere forestillinger og prosjekter skulle ut på veien. Samtidig ville vi fokusere på å utvikle scenekunst for og med tegnspråklige barn og unge, og bidra til utviklingen av døve scenekunstnere.

«Da norsk tegnspråk i år ble anerkjent som offisielt minoritetsspråk, fulgte også et ansvar for å opprettholde og utvikle døvekulturen. Derfor forventet jeg at regjeringen ville gi teatret et økonomisk løft, og slik styrke teatrets muligheter til å fylle rollen som nasjonal kulturformidler. I dag klarer vi å produsere cirka to forestillinger i året. Det er altfor lite. Skal vi gjøre en forskjell for det døve samfunnet må vi være mye mer aktive. Det tror jeg egentlig politikerne forstår», sier teatersjef Janne Langaas.

Derfor er det en overraskelse for oss at vi ikke er nevnt i statsbudsjettet. Ja, det er rett og slett en stor skuffelse.

Teater Manu er Norges eneste profesjonelle teater for døve, og har et nasjonalt ansvar som kulturformidler på norsk tegnspråk. Teatret er en kulturell møteplass som bidrar til å styrke døve og hørselshemmedes identitet og språk.Vi spiller forestillinger over hele landet. I tillegg til samarbeid med norske teaterinstitusjoner og grupper har Teater Manu et høyt internasjonalt aktivitetsnivå og et stort nettverk. www.teatermanu.no

Teatret har kontorer og en scene på Grünerløkka i Oslo. Vi er en tegnspråklig arbeidsplass med for tiden 12 ansatte, og produserer per idag ca 2 turnéforestillinger i året. I 2022 har teatret i tillegg startet ungdomskompaniet Manu Ung, som skal produsere forestillinger for og med ungdom, og bidra til å bygge teaterinteresse og kompetanse hos unge tegnspråkbrukere.