Gå til innholdet
x

Teater Manu på Norgesturné med poetisk og visuell familieforestilling!

I oktober spilte Teater Manu over hele landet med den kritikerroste «Den stundesløse» av Ludvig Holberg. Anmeldere og media ga overveldende respons, og vi fikk gode tilbakemeldinger fra publikum som mente vi hadde truffet blink. Teater Manu gjorde seg mer kjent i Teater-Norge og fikk satt seg ytterligere bemerket på norgeskartet!

For barnefamilier

I april er turnéteatret tilbake, og denne gangen med tilbud til barnefamilier. «Forestillingen JEG! baserer seg på Svein Nyhus billedbok med samme navn, som faktisk er en filosofisk bok om eksistensialisme for barn! Forestillingen, akkurat som boka, er en slags reise gjennom mange av de spørsmålene som barn ofte har. Vi tar for oss de bittesmå og store tankene om hva vi egentlig er og hva det innebærer å eksistere.

En annerledes og mangfoldig teateropplevelse

I arbeidet med JEG! har Teater Manu denne gangen samarbeidet med Brageteatret, som er Regionteater for Buskerud. Det betyr at forestillingen er likestilt for både hørende og døve. Dette gir muligheter for en helt spesiell visuell dimensjon, og instruktør Cecilie Mosli har sammen med koreograf Hege Haagenrud skapt en fysisk fortellerstil der de store og små spørsmålene stilles gjennom ord, tegn, bevegelse, musikk og estetikk. Lyddesigner Erik Hedin har jobbet med Teater Manu flere ganger og til JEG! har han skapt et lydunivers som både kan høres, føles og sees!

Lina 9 år stiller store spørsmål

De medvirkende i forestillingen er danseren Sulekha Ali Omar og skuespiller Ronny Patrick Jacobsen. Ronny Patrick er et kjent ansikt hos Teater Manu. Han gjorde stor suksess i rollen som Den stundesløse sist høst, og kunne nylig oppleves som særdeles overbevisende tolk i MGP på NRK tegnspråk! Sulekha har tidligere vært å se i Brageteatrets forestilling Før det ringer, som vant Heddaprisen i 2011.  Svein Nyhus poetiske tekster er sterkt og overbevisende formidlet over lydanlegget av Lina Josefine Mosli Sæther på 9 år.

Vist for over 6000 barn

Forestillingen hadde premiere 15 januar på Brageteatret i Drammen, og har siden vært vist for over 6000 elever i 1-4 trinn i Buskerud gjennom DKS. Det meldes om begeistring fra både barn og voksne, og det er et stort engasjement blant skolebarna for å lære seg tegnspråk. Etter forestilling får alle barn med seg et kort med ett-håndsalfabetet, slik at de kan øve videre hjemme!

 

Forestillingen er ute på norgesturné fra 13. april til og med 29. april.

 

JEG passer perfekt for barn fra 5 år, men også for alle voksne som ikke har funnet svar på de store spørsmålene ennå.