Gå til innholdet
x

Trond-Viggo Torgersen med teatermanus om kroppen

I april neste år har Teater Manu premiere på et av sine største prosjekter i en snart 15-årig historie. Stykket Jonas og kroppen er en nyskrevet teatertekst av Trond-Viggo Torgersen, og i går møttes dramatiker Torgersen, teatersjef og regissør Mira Zuckermann, og ikke minst hovedrolle- innehaver Daniel Durant sammen for første gang.

Durant har gjort storsuksess på Broadway, før han nå kommer til Norge og landets eneste profesjonelle teater med tegnspråk som scenespråk.

-Vi gleder oss stort til å presentere dette prosjektet, og jeg er veldig glad for at en fagmann som Trond-Viggo Torgersen ville jobbe med oss for å oppfylle mine drømmer om en forestilling om kroppen, sier Mira Zuckermann.

...jeg er veldig glad for at en fagmann som Trond-Viggo Torgersen ville jobbe med oss for å oppfylle mine drømmer om en forestilling om kroppen

Mira Zuckermann

Teatersjef og regissør Mira Zuckermann sammen med dramatiker Trond-Viggo Torgersen.

Med en lang karriere og merittliste kjenner vi Torgersen som alt fra Vaktmesteren, medvirkning i lørdagsunderholdning på NRK, til programleder i barne- og ungdomsavdelingen, og for en hel generasjon av unge ble hans program Kroppen et spennende og lærerikt møte med alle kroppens funksjoner og finurligheter. Nå blir kroppen også gjenstand for utforskning i en spennende teaterforestilling for hele familien.

 

-Jeg ville lage en teatertekst i en tegnspråklig ramme, som både hadde en dramatisk fortelling om et barn, og et visuelt magisk uttrykk som kombinerte både det hverdagslige og kroppens indre respons på våre ytre handlinger. Altså en teaterfortelling som jeg selv hadde lyst til å se, og der opplevelsene og fantasien vi har felles, overskygger våre forskjelligheter, sier Trond-Viggo Torgersen.

En opplevelse både utenpå og inni kroppen

-Forestillingen Jonas og kroppen har i utgangspunktet ingen ting med TV-programmet å gjøre, men knapt noen er så tett forbundet med interessant formidling av kroppen som nettopp Torgersen, så derfor finnes det visse naturlig sammenligninger også med tanke på forestillingen som settes opp hos oss neste år, forteller regissør Mira Zuckermann.

 

I teaterstykket møter vi Jonas som er 9 år i en handling som vil foregå både utenpå og inni hans kropp. Hvordan dette skal løses vil ikke Zuckermann røpe riktig ennå, men hun lover at forestillingen blir en morsom måte å lære om det fantastiske maskineriet som kroppen vår er.

Broadway-stjernen Daniel Durant i hovedrollen

Til hovedrollen som Jonas har Teater Manu hentet inn Daniel Durant, en av de største stjernene innenfor det amerikanske tegnspråkmiljøet.
-Jeg har hørt mye om Teater Manu, og dette tegnspråkteateret har et solid omdømme også internasjonalt. Jeg har strebet etter å få jobbe med dem, og nå som jeg får muligheten, ser jeg frem til å lære mye av dem, sier Durant
Daniel Durant har nylig medvirket i en av hovedrollene i nyoppsetningen av Spring Awakening på Broadway. Forestillingen ble kritikerrost og bejublet, og vakte oppsikt som noe så unikt som en musikal med både hørende og døve medvirkende. Fremføringen ble gjort simultant på amerikansk tegnspråk og amerikansk talespråk, og den var nominert til hele tre Tony Awards tidligere denne måneden.
-Vi er veldig glad for at Daniel er på plass hos oss. Vi har måtte gi slipp på ham tidligere fordi han fikk sjansen på Broadway. Jeg har også sett hans arbeid på Broadway, og ble veldig fascinert av ham og det fantastiske arbeidet teamet hans gjorde. Nå ser vi frem til å jobbe med ham her i Norge, avslutter Mira Zuckermann.
Forestillingen Jonas og kroppen får premiere i april 2017 og skal spille på Teater Manu i Oslo, før den legger ut på turné i Norge. Det planlegges også gjestespill i utlandet. Endelig spille- og turnéplan foreligger til høsten.

Om Teater Manu

Teater Manu er Norges eneste profesjonelle teater som har tegnspråk som scenespråk. Gjennom 15 år har Teater Manu utviklet seg til å bli et godt statlig finansiert institusjonsteater med åtte ansatte, med kontor og scene på Grünerløkka i Oslo. Teatret har etterhvert blitt godt plassert på det norske teaterkartet både hos kulturpolitikere, næringsliv, publikum og media. Teater Manu er et turnerende profesjonelt teater med scenekunst av høy kvalitet, en ung kulturinstitusjon som får anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. Teatret ledes av teatersjef Mira Zuckermann.

Medvirkende

AV Trond-Viggo Torgersen

REGI  Mira Zuckermann

SCENOGRAFI OG KOSTYME
Dagny Drage Kleiva

LYDDESIGN Erik Hedin

LYSDESIGN Torkel Skjærven

VIDEODESIGN Torbjørn Ljunggren

 

Premiere på Teater Manu i april 2017