Gå til innholdet
x

Workshop med Ramesh Meyyappan

Nå er Ramesh Meyyappan til Teater Manu for å ha workshop med vår skuespiller Ronny Patrick Jacobsen. Sammen skal de utforske hva som oppstår når to skuespillere forholder seg til Munchs malerier. Målet er å finne et utgangspunkt for en forestilling som skal produseres på Teater Manu i 2024.

Av og til må man ta noen sjanser for å oppdage nye vinkler og veier. Derfor lar vi en singalesisk og en norsk skuespiller sette hverandre i stevne i fem intensive dager. De skal hente inspirasjon på Munch-museet, i Oslo-sommeren og på Teater Manu – og så ser vi hva som skjer.

Hva de finner ut, er det ingen som vet. Det eneste vi vet, er at Edvard Munch har skapt noen av verdens mest kjente malerier, og at maleriene har inspirert kunstnere over hele verden.

Hva er det med Edvard Munch – egentlig?

Om Edvard Munch
Munch, født 12. desember 1863 i Løten, død 23. januar 1944 i Aker, var en berømt norsk maler, grafiker, og den internasjonalt best kjente norske bildende kunstner under ekspresjonismen i begynnelsen av 1900-tallet.
Munch debuterte i 1883 som 20-årig og produserte rundt 28 000 bildekunst hele livet. Noe av de mest berømte bilder er «Skrik», «Madonna», «Det syke barn» og «Melankoli» som henger på Munchmuseet i Bjørvika i Oslo. I tillegg skrev han dikt, prosa og dagbøker.
Ni av Munchs verker er gjengitt på norske frimerker. Og det er laget film om Munchs liv og virke. Det forteller hvor kjent Munch var.

Om Ramesh Meyyappan
Ramesh er født i Singapore, men bor nu i Glasgow, Scotland. Ramesh er en teaterskaper som utvikler forestillinger ved å bruke en eklektisk blanding av visuelle og fysiske teaterstiler. Ramesh søker kontinuerlig å utvikle og utvide sitt teatralske visuelle vokabular, for eksempel å inkludere sirkusteknikker, dukketeater og illusjon i arbeidet sitt. Han liker utfordringen med å skape sterkt narrativt visuelt arbeid.
Gjennom årene har hans soloopptredener og samarbeid turnert nasjonalt og internasjonalt (over 20 land) til mye kritikerroste. Han har blitt nominert fem ganger for beste mannlige hovedrolle i Life! Theatre Awards (Singapore) og tildelt utmerkelsen to ganger.
Ramesh er en assosiert kunstner av Raw Material og representert av Brennan Artists som skuespiller.

Om Ronny Patrick Jacobsen
Ronny er norsk født. Ronny Patrick Jacobsen (født 1972, Oslo.) Bor og jobber i Oslo. Ronny har jobbet som skuespiller i over 20 år, både på teater og TV.
Hovedsakelig har han jobbet som skuespiller på Teater Manu. I tillegg har Jacobsen jobbet på teatre i Sverige (Riksteatern Crea) og Frankrike (IVT).
I forbindelse med DUS (Den Unge Scene), 2023, er Jacobsen regissør for teatergruppen Manu Ung og stykket «Ord mot Ord» av Ameli Enker
Utvalgte produksjoner: «Privattimen» av Eugène Ionesco, regissør Bentein Baardson. 2004 «Jeg var Fritz Moen» av Arthur Johansen, regissør Kjersti Horn. 2011 «The Zoo Story» av Edward Albee, regissør Bentein Baardson. 2013 «Den stundesløse» av Ludvig Holberg, regissør Bentein Baardson. 2015 «Gråtende Hender», manus og regi: Bentein Baardson. 2018 «Edderkoppkvinnens kyss» av Manuel Puig, regissør Bentein Baardson. 2023 «Systemfeil», manus og regi: Jo Strømgren. 2023
Priser: «Jeg var Fritz Moen», «Årets scenekunst», Natt og Dag, 2011. «Jeg var Fritz Moen», «Årets forestilling» (Nominasjon), Heddaprisen, 2012

Ønsker du å vite mer om prosjektet kan du kontakte oss på info@teatermanu.no
Du kan også følge oss ved å melde deg på vårt nyhetsbrev.