Gå til innholdet
x

Alice i Underlandet (2022)

Fritt efter Lewis Carrolls klassiker
Regi: Charlis Åström

I Riksteatern Creas produksjon av denne tidløse historien, der ingenting er slik det ser ut, vokser Alice opp i en hørende verden på 1940-tallet. Alice har nettopp startet på en døveskole der tegnspråk er forbudt når hun en dag oppdager Underlandet. I forestillingen møter vi kjente karakterer som den strenge og pompøse Hjertedronningen som styrer Underlandet med en jernhånd, den underlige Hattemakeren, og kaninen som til slutt viser Alice veien hjem. En visuell fortelling om menneskelige svakheter, utenforskap og gjenforening.

 

Charlie Åström står for manusbearbeidelse og regi. Ideen og inspirasjonen til nytolkningen kommer fra hans egen mors liv da hun som en ung døv jente på 40-tallet ble sendt til et skoleinternat for jenter der det ikke var lov å bruke tegnspråk. På Riksteatern Crea har han blant annet regissert «Gråter stora killar?» (2016) og stått for scenografi og lysdesign til «Peter Pan» (2019) og «Romeo og Julie på Gullbacken» (2020). Med bakgrunn i blant annet lysdesign og scenografi loves det en visuelt slående og sprø forestilling for alle – store og små, døve og hørende.

 

I forestillingen medvirker de kritikerroste skuespillerne Ipek D. Mehlum, Rebecca Drammeh, Mette Marqvardsen og Elisabeth Wernesjö.

 

Spilletid 1 time og 10 minutter.

Anbefales for familier, barn fra alder 9 og oppover.

 

En produksjon av Riksteatern Crea, med premiere i Stockholm 5. mars, på turné våren 2022.

tor 21. apr 2022 kl 18:00 Oslo Teater Manu
lør 23. apr 2022 kl 16:00 Oslo Teater Manu

Skuespillere

Andre medvirkende

Regi og lysdesign
Charlis Åström
Scenografi
Alexei Svetlov
Kostyme
Lars Otterstedt
Maske
Linda Sandberg
Dramaturgi
Filip Burman
Dramaturgi
Jani Lohikari
Lyddesign
Martin Fremling
Tegnspråkkonsulent
Debbie Z. Rennie