Edderkoppkvinnens kyss

av Manuel Puig
Regi: Bentein Baardson

I en fengselscelle sitter den politiske fangen Valentin sammen med Molina, en transkvinne dømt for utuktig adferd med en mindreårig. Fordommer leder til konflikter mellom de to, men når Molina gjenforteller sine favorittfilmer for Valentin, skapes en midlertidig flukt fra fengselet. Samfunnets holdninger smelter vekk og viker for et nært vennskap. Samtidig er de to omringet av manipulasjon, både fra fengselsledelsen og hverandre.

Stykket bygger på Manuel Puigs roman av samme navn, og den Oscar-vinnende filmen Edderkoppkvinnens kyss (1985). Bentein Baardson, regissøren bak blant annet Den stundesløse (2015) og Gråtende hender (2018), er tilbake på Teater Manu for tiende gang. Med videoprojeksjoner blir den sparsomme cellen gjort om til Molinas drømmeverden, og Baardson tar oss med til en virkelighet fylt av kamp, motstand, drømmer og illusjoner.

Edderkoppkvinnens kyss spilles på norsk tegnspråk med Ronny Patrick Jacobsen og Bülent Yalcin i hovedrollene, og med stemmeskuespiller Kjersti Fjeldstad. Gjendiktet til tegnspråk av Sølvi Zuckermann. Stykket passer best for publikum fra 15 år og oppover. Forestillingen varer i 1 time og 30 minutter uten pause.

Skeive samtaler

2022 er Skeivt kulturår, noe Teater Manu markerer med dette stykket. Edderkoppkvinnens kyss turnerer med Skeive samtaler, en serie med førsnakk som gir ordet til lokale skeive deltakere, der de kan dele sine livserfaringer med publikum før stykket. Alle Skeive samtaler blir tegnspråktolket, og de fleste har tegnspråklige deltakere.

Mer informasjon om samtalene og spilleplan finner du her.

Det er ikke satt opp flere forestillinger.
lør 02. jul kl 13:00 Reims, Frankrike Centre des Congrès
lør 02. jul kl 15:45 Reims, Frankrike Centre des Congrès
søn 03. jul kl 11:30 Reims, Frankrike Centre des Congrès
søn 03. jul kl 14:15 Reims, Frankrike Centre des Congrès

Skuespillere

Kunstnerisk team