Panikk i Kulissene

Av Michael Frayn
En samproduksjon med Riksteatern Crea, Teatteri Totti, og Det Norske Teatret

Kaos kan foregå både foran og bak sceneteppet!

I 2021 fyller Teater Manu 20 år, og det feires med Panikk i Kulissene, et stykke som utforsker alle mulige utfordringer man finner bak teppet – drama, konflikter, rekvisitter på avveie, og replikker som går i glemmeboka. Regissør Mira Zuckermann skal med sitt entusiastiske ensemble gå løs på en av de ypperste og mest spilte stykkene innen teaterkomedien, skrevet av den britiske dramatikeren Michael Frayn.

 

Her møter vi klassiske komediekarakterer: en nevrotisk og intellektuell regissør, en alkoholisert skuespiller, en superoptimist, en som glemmer replikkene, en evig kverulant, en overarbeidet inspisient, samt de som er så vakre at de har lite annet å spille på. I arbeidet med å sette opp et teaterstykke går det meste galt og intrigene mellom de stereotypiske karakterene blir stadig villere. Publikum blir tatt med på den skandaløse generalprøven hvor det blir snublet i rekvisitter og bommet på dører, samt de påfølgende turbulente forviklingene bak scenen hvor misforståelsene bygger seg opp. Stykket er en salig teaterlek hvor alle strever med de lille tingene i livet og ender opp som en parodi på seg selv.

 

Å få integrert tegnspråket på en god måte i virvaret av handlinger som skjer på scenen er et banebrytende arbeid som stiller store krav til regi-teamet. Dette er et teaterstykke som er blott til lyst, og det er en glede å endelig få presentere denne klassikeren på tegnspråk.

 

Denne produksjonen er et samarbeidsprosjekt mellom Teater Manu, Riksteatern Crea, Teatteri Totti, og Det Norske Teatret. En turné er planlagt for Norge, Sverige, og Finland i 2021, med besøk til Clin d’Oeil festivalen i Reims i 2022.

 

Forestillingen varer i ca 2,5 timer inkl. en pause

Foto: Dag Jenssen
Foto: Dag Jenssen
Foto: Dag Jenssen
Det er ikke satt opp flere forestillinger.

Skuespillere

Andre medvirkende

Regi
Mira Zuckermann
Språkkonsulent
Sølvi Zuckermann
Dramaturgi
Tine Thomassen
Scenograf
Gjermund Andresen
Lysdesign
Martin Myrvold
Lyddesign
Erik Hedin
Kostymedesign
Anette Werenskiold
Parykk & Maskdesign
Helena Andersson
Rekvisitør
Gøril Rostad