Panikk i Kulissene

Av Michael Frayn
En samproduksjon med Riksteatern Crea, Teatteri Totti og Det Norske Teatret

Kaos kan foregå både foran og bak sceneteppet!

Teater Manu har fylt 20 år og det feirer vi med Panikk i Kulissene, et stykke som utforsker alle de mulige utfordringene man finner bak teppet – drama, konflikter, rekvisitter på avveie, og replikker som går i glemmeboka. Regissør Mira Zuckermann går med sitt entusiastiske ensemble løs på en av de ypperste og mest spilte stykkene innen teaterkomedien, skrevet av den britiske dramatikeren Michael Frayn.

 

Bli med på den skandaløse generalprøven hvor det blir snublet i rekvisitter og bommet på dører, og se de turbulente forviklingene bak scenen ettersom misforståelsene bygger seg opp. Å få integrert tegnspråket på en god måte i virvaret av handlinger som skjer på scenen er et banebrytende arbeid som stiller store krav til regi-teamet. Med stemmeskuespillere Kjersti Fjeldstad og Marit Synnøve Berg er stykket en herlig fryd for øyne, ører, og lattermuskler.

 

Denne produksjonen er et samarbeidsprosjekt mellom Teater Manu, Riksteatern Crea, Teatteri Totti og Det Norske Teatret. Etter en vellykket turne i 2021 med stopp i både Norge, Sverige, og Finland, skal vi i 2022 spille på Heddadagene i juni og på den franske tegnspråkfestivalen Clin d’Oeil i juli.

Foto: Dag Jenssen
Foto: Dag Jenssen
Foto: Dag Jenssen

Hva er Heddadagene?

Teater Manu er med i Heddadagene, hele Norges teaterfestival som samler et bredt spekter av scenekunst fra hele landet. Festivalen består av forestillinger, arrangementer og fagprogram over ti dager i Oslo sentrum. Selve festivalen er ung, men springer ut fra den godt etablerte Heddaprisen. Sammen med nominasjonene til Heddaprisen viser Heddadagene et tverrsnitt av bredden og mangfoldet som finnes i norsk scenekunst.

 

For å se forestillingene i løpet av festivalen kan man enten kjøpe enkeltbilletter til forestillingene rundt omkring i byen, eller kjøpe et festivalpass som gir tilgang til alt. Panikk i kulissene er den eneste forestillingen som foregår på tegnspråk. Resten av forestillingene er ikke tilrettelagt med tolk eller lignende.

Det er ikke satt opp flere forestillinger.
fre 10. jun kl 19:00 Oslo Teater Manu
lør 11. jun kl 15:00 Oslo Teater Manu

Skuespillere

Andre medvirkende

Regi
Mira Zuckermann
Språkkonsulent
Sølvi Zuckermann
Dramaturgi
Tine Thomassen
Scenograf
Gjermund Andresen
Lysdesign
Martin Myrvold
Lyddesign
Erik Hedin
Kostymedesign
Anette Werenskiold
Parykk & Maskdesign
Helena Andersson
Rekvisitør
Gøril Rostad