Gå til innholdet
x

Terje Vigen

Av Henrik Ibsen
Regi: Janne Langaas

Handlingen

«Terje Vigen» er en fortelling om et menneskes kamp mot overmakten, om mot og hevn, tilgivelse og forsoning.

Sjømannen Terje Vigen gifter seg og får datteren Anna. Barnet fyller livet hans med mening. Men i 1809 trekkes landet inn i en krig mot England, og en kornblokade gjør at det bryter ut hungersnød. Terje Vigen må ro over havet til Danmark for å få tak i tønner med bygg til sin sultende familie. På veien hjem blir Terje Vigen arrestert av en engelsk korvett. De senker båten hans og kornet går tapt. Britene holder ham fanget i fem år. Når han endelig settes fri og kommer hjem, er hans kone og barn døde. Terje Vigen begynner å jobbe som los langs kysten, men bærer samtidig på et sterkt nag mot dem som hindret ham i å redde familien.

Diktet er inspirert av sjøfolk på Sørlandskysten, som i årene 1809-1814 rodde eller seilte over Skagerak til Jylland for å hente mat til sine familier.

Når Ronny Patrick Jacobsen nå skal framføre «Terje Vigen», er det første gang denne fortellingen oversettes til norsk tegnspråk.

Om Ibsen

Henrik Ibsen var en norsk forfatter og dramatiker som levde på 1800-tallet. Han regnes som grunnleggeren av det moderne dramaet, og er kjent for sine sterke rollefigurer som for eksempel Nora i «Et dukkehjem» fra 1879 og Hedda i «Hedda Gabler» fra 1890. Det episke diktet «Terje Vigen» skrev han allerede i 1862.

Stykkene til Ibsen spilles på teatre over hele verden. At han fremdeles er så viktig skyldes blant annet hans sterke kritikk av det borgerlige livets overflatiskhet. Det er tematikk som har en sterk appell, og som gjør at stykkene hans stadig treffer nye publikummere.

Gratis forestilling

Vi inviterer publikum til å oppleve «Terje Vigen» før selve forestillingen er helt ferdig. Dette er «work in progress». Det vil si at forestillingen fremdeles er under arbeid. Vi er nysgjerrige på hvordan skuespiller Ronny Patrick Jacobsens måte å fortelle historien på når frem til vårt tegnspråklige publikum.

Forestillingen skal på turné senere i år og neste år. Men nå er den gratis.
Det er bare å registrere seg slik at vi kan reservere plass til deg.

Vi byr også på kaffe/te og boller til publikum etter forestillingen. Samtidig som dere får en prat med skuespilleren.

Forestillingen

17. juni kl. 15.00.
21. juni kl 13.00 – Oslo døve Seniorforening

Ønsker du å se forestillingen den 17. juni, kan du melde deg på via e-post til jeanett@teatermanu.no med fullt navn.

lør 17. jun kl 15:00 Teater Manu

Skuespillere

Kunstnerisk team