Gå til innholdet
x

Fra ingenting …

Regi: Bentein Baardson

Handling

Fra tidenes morgen har mennesket stilt de samme spørsmålene. Og forsøkt å svare hverandre, så godt det har latt seg gjøre. Svarene er blitt til fortellinger, ofte om det gode og det onde, riktig og galt, sant og løgn. Felles for dem alle er at de forsøker å gi oss et holdepunkt og fotfeste i det gåtefulle … våre liv.

Gjennom tidene er historier blitt til myter, myter er blitt til sannheter. Og sannheter kan bli til sagn igjen … nåtidens fortid vår fremtid. Vi slutter aldri å reflektere over verdens tilblivelse.

Sammen med Teater Manus skuespiller Ipek Mehlum inviterer vi publikum med på en fasinerende reise i fortidens fantasier om hvordan verden ble til. Vi skal fyke rundt om på kloden av i går og i dag, sveipe innom ulike skapelsesmyter fra alle verdensdeler og himmelretninger – og kanskje vil vi oppdage at det underlig nok er mange likheter, det finnes mange mytiske motiver som er i slekt. Om det skyldes påvirkning mellom ulike kulturer – eller om det er slik at menneskene er vant til å tenke i like baner når det gjelder skapelsen, det er det opp til dere å vurdere.

Tekstene er hentet fra bokserien Verdens Hellige Skrifter; «I begynnelsen, skapelsesmyter fra hele verden» utgitt av Bokklubben.
I tillegg leses Rolf Jacobsen «Til jorden (med vennlig hilsen)».

Takk til Riksteatret for utlån av HOAC-systemet.

Digitalt program og tillegg til programmet

  Tillegg

Intervju med Bentein Baardson

tir 11. jun kl 18:00 Oslo Teater Manu
ons 12. jun kl 18:00 Oslo Teater Manu

Skuespillere

Kunstnerisk team