Gå til innholdet
x

Livsfrisen (2024)

Av Ramesh Meyyappan
Regi: Ramesh Meyyappan

Bakgrunn

Edvard Munch er den norske kunstmaleren som har satt tydeligst spor internasjonalt. Hans brudd med realismen som hadde dominert norsk og europeisk kunst i 1880-årene skapte i sin tid ramaskrik, men ga ham samtidig en betydelig posisjon i utviklingen av det moderne maleriet. Det er få i verden som ikke gjenkjenner blant annet «Skrik» …

Mange har også blitt inspirert av Munchs «Livsfrisen», som representerer ett av Munchs mest betydningsfulle verker, med temaer som kjærlighet, angst og død. Verkene trenger dypt inn i menneskets følelser.

Teater Manu har invitert den skotske scenekunstneren Rames Meyyappan til Norge for å skape teater med utgangspunkt i Edvard Munchs malerier. I teatersalen setter kunstnere fra fire forskjellige land hverandre i stevne. De har med seg sin kultur og sine referanser fra Norge, Sverige, Polen og Skottland. Og fra Singapor. Oppgaven de fikk var å bruke Munchs fantastiske univers til å skape en forestilling om menneskets innerste sjel, om livet, døden og kjærligheten. De har stoppet opp ved et av hans hovedverk, «Livsfrisen», som består av en rekke av hans mest kjente malerier; «Madonna», «Skrik», «Sjalusi», «Vampyr», «Kyss», «Døden i sykeværelset» og «Livets dans», for å nevne noen.

Handlingen

Forestillingen «Livsfrisen» er ikke et forsøk på å gjenskape Munchs malerier. Det er heller en utfordring til oss selv og til vårt publikum. La oss bruke maleriene hans til å forstå noe om hva det er å være menneske. Derfor spør vi; Hva er livet, hva er kjærligheten, hva er døden? Hvor i Munchs verden gjenkjenner du ditt eget liv og din egen skjebne?

Regisøren

Regissør Ramesh Meyyappan er født i Singapore, men bor nå i Glasgow, Skottland. Ramesh er en teaterskaper som utvikler forestillinger ved å bruke en eklektisk blanding av visuelle og fysiske teaterstiler.

Spilletid: Cirka 50 minutter
Målgruppe: Fra videregåendeskole og oppetter

Digitalt program

Digitalt program

Intervju

fre 12. apr 2024 kl 19:00 Oslo Teater Manu
lør 13. apr 2024 kl 19:00 Oslo Teater Manu
tir 16. apr 2024 kl 19:00 Oslo Teater Manu

Skuespillere

Kunstnerisk team