Systemfeil

av Jo Strømgren
En samproduksjon mellom Jo Strømgren Kompani og Teater Manu

Det er vanskelig å finne kjærligheten. Spesielt hvis man satser alle kort på en blind date. Og enda mer spesielt hvis man har denne i et flunkende nytt smarthjem med integrert oversettelse for tegnspråk. Ting går aldri som man vil, verken i det digitale eller virkelige liv. Men dessverre er det bare i det digitale at angreknappen fungerer. Kanskje løsningen er å endelig likestille datasystemer og menneskelig følelsesliv? Burde ikke også mennesker ha rett til å gjøre en omstart eller hoderystende skylde på systemfeil? Forestillingen er en dystopisk, men humoristisk historie om kjærlighetens kompliserte kår i vår svært nære framtid.

 

Bakgrunn:

Jo Strømgren Kompani og Teater Manu ønsker å ta tak i vår tids økende behov for den gode samtalen. Møter mellom mennesker kompliseres stadig med språklige utfordringer, digitale mellomledd og nye normer for hva man kan og ikke kan snakke om. Det snakkes mye om hvordan politikk og samfunnsliv påvirkes av tidens tendenser, men lite om problemene de påfører enkeltmenneskers behov for nærhet, og hvis man en gang iblant er heldig – også kjærlighet. Forestillingen er verken en moralsk pekefinger eller et grundig dypdykk i sosiologi, men heller et absurd speilbilde på enkelte situasjoner som kan forekomme når forvirringen tar overhånd. Forestillingens sjanger vil forhåpentligvis kunne defineres som forfriskende ny, men klart nærmere komedien enn tragedien.

 

Forestillingen spilles på Teater Manu i april, og under Heddadagene 2023 i juni

Hva er Heddadagene?

Heddadagene er hele Norges teaterfestival, og samler et bredt spekter av scenekunst fra hele landet til ti dager med forestillinger, arrangementer og fagprogram i Oslo.

Festivalen er ung, men springer ut fra den godt etablerte Heddaprisen. Sammen med nominasjonene til Heddaprisen viser Heddadagene et tverrsnitt av bredden og mangfoldet som finnes i norsk scenekunst.

I 2023 arrangeres Heddadagene 9. til 18. juni.

 

Festivalpass:

Festivalpass for Heddadagene gir deg mulighet til å reservere én gratis billett til alle våre forestillinger under festivalen. Kjøp ditt festivalpass enkelt hos Heddadagene og bruk den mottatte kampanjekoden i vårt billettsystem.

Systemfeil er den eneste forestillingen som foregår på tegnspråk.

Festivalpasset er personlig og billetter uthentet med dette må framvises sammen med festivalarmbånd ved innslipp. Du må ha billett til alle forestillinger hos oss, og det gis ingen garanti for plass dersom arrangementer blir utsolgt.

fre 21. apr kl 19:00 Oslo Teater Manu
lør 22. apr kl 19:00 Oslo Teater Manu
søn 23. apr kl 14:00 Oslo Teater Manu
ons 26. apr kl 19:00 Oslo Teater Manu
tor 27. apr kl 19:00 Oslo Teater Manu
fre 28. apr kl 19:00 Oslo Teater Manu
lør 29. apr kl 19:00 Oslo Teater Manu
søn 30. apr kl 14:00 Oslo Teater Manu
lør 10. jun kl 19:00 Oslo Teater Manu
søn 11. jun kl 19:00 Oslo Teater Manu

Skuespillere

Kunstnerisk team

Andre medvirkende

Språkkonsulent
Sølvi Zuckermann
Dekorproduksjon og rekvisita
Gøril Rostad
Lystekniker
Jan Harald