Gå til innholdet
x

Ny teatersal tatt i bruk denne uken

Denne uken ble vår nyoppussede teatersal tatt i bruk for første gang. Etter flere måneder i lånte lokaler er det deilig å være hjemme igjen.

Vår nye teatersal tatt i bruk

Etter flere måneders riving, boring, hamring og pussing ble det plutselig stille, og vår nye teatersal var klar for innflytting.  Det har vært en utfordrende periode for ansatte, naboer og ikke minst skuespillere. Men nå har vi fått en meget etterlengtet oppgradering.

 

Jonas og kroppen

Skuespillerne har blant annet måtte øve til vår nye produksjon, Jonas og kroppen, i lånte lokaler på Folketeatret og Nationaltheatrets verksted og øvingsscene på Brobekk. Det har vært særdeles utfordrende for alle, skuespillerne og teamet rundt spesielt – men også for generell administrasjon som har reist på kryss og tvers i hele Oslo.

Nye vinduer er også på plass. Det midterste vinduet var egentlig tildekket men gjenfunnet i riveprosessen og åpnet igjen.

Foto: Stian A. Giltvedt

Mye er gjort - noe arbeid gjenstår

Selv om vi har flyttet inn i teatersalen, er det ennå mer arbeid som gjenstår. Setene skal oppgraderes med transdusere, en slags høyttaler som vil gi en følelse av lyd til døve publikummere. Salen skal få trådløs teleslynge slik at hørselshemmede som ikke kan tegnspråk, også kan få med seg hva som blir sagt på scenen. Videre er det fremdeles noe småelektrisk som gjenstår. Alt skal imidlertid være klappet og klart til premieren på Jonas og kroppen lørdag 22 april.

 

I tillegg til teatersalen har vi også oppgradert publikumsområdene. Foajeen har fått en ansiktsløftning, i likhet med inngangsparti, billettluke, gang, toalett og garderobe. I disse områdene har vi gått for litt sprekere fargevalg enn hvite vegger og sorte gulv, med forskjellige fargetoner i de forskjellige områdene. Vi har valgt oss ut farger og materialer som skal passe bra for døve.

 

Skuespillerne vil også nyte godt av nye garderober, sminkerom, toalett- og dusjfasiliteter og et lite green-room bak scenen hvor man kan sitte og vente på sin tur på scenen. Våre teknikere vil også nyte godt av ny balkong med lettere adkomst enn tidligere.

Oppusset inngangsparti med rullestoltilgang.

Foto: Morten Sletten

Premiereklar

Nå er det få dager igjen til påske. Det blir noen dagers øving før vi tar oss en velfortjent hvilepause før premièreuken er her. Vi håper vi ser deg innom teatret, enten før vi drar ut på turne eller når vi er tilbake igjen på egen scene i juni.

Salen sett fra teknikerbalkongen. Legg merke til at vi endelig har fått heis!

Foto: Stian A. Giltvedt